پیش از آنکه ببینیم IP اختصاصی چیست و به مفهوم IP اختصاصی بپردازیم، خوب است که توضیحی در مورد IP بدهیم.
آی پی (IP) مخفف عبارت Internet Protocol است و به آدرس منحصربه فردی گفته می شود که به هر کامپیوتری که به شبکه خاصی مثل اینترنت ، محلی و… متصل می باشد، اختصاص یافته است. آدرس آی پی یا Internet Protocol address نقش مشخصه ی منحصر به فردی را ایفا می کند که برای فراهم کردن موقعیت یک رایانه و یا سایت بر روی شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
از آنجایی که IP شما ارتباط مستقیمی با deliverability اطلاعات دارد، انتخاب IP مناسب بسیار مهم است.
دو نوع IP وجود دارد: اختصاصی و اشتراکی.
در ادامه به بررسی IP اختصاصی و مزایای استفاده از آن می پردازیم.
IP اختصاصی چیست؟
برای پاسخ به این سوال که IP اختصاصی چیست، باید بگوییم همانطور که از نام آن مشخص است، یک IP اختصاصی یک آدرس پروتکل اینترنتی منحصر به فرد است که فقط به یک وب سایت و حساب میزبان اختصاص داده شده است.
برخلاف یک IP اشتراکی که توسط چندین وب سایت در یک وب سرور مشترک استفاده می شود، یک IP اختصاصی مستقیماً به یک حساب متصل می شود.
برای واضح تر کردن تفاوت این دو، یک آدرس IP را به عنوان یک آدرس خیابان تصور کنید. یک آدرس IP مشترک، خیابانی است که چندین خانه به همراه آن وجود دارد و آن خانه ها همگی همان آدرس را به اشتراک می گذارند.
از سوی دیگر، آدرس IP اختصاصی، خیابانی است که تنها یک خانه دارد. ارتباط عملی این تمایز در این است که یک پستچی یا پیک می تواند خانه را با IP اختصاصی سریعتر پیدا کند و نامه یا کالا را فوراً تحویل دهد. همین امر در مورد اینترنت صدق می کند.
مزایای IP اختصاصی
دسترسی به وب سایت ها با امنیت بیشتر و عملکرد بهتر، از مزایای اصلی داشتن یک آدرس IP اختصاصی است. به طور خاص، یک IP اختصاصی:
استفاده از گواهینامه های SSL خصوصی را فعال می کند.یک IP اختصاصی برای استفاده از گواهینامه SSL خصوصی الزامی بود. امروزه، فناوریهای جدید، مانند نشانگر نام سرور (SNI)، به کاربران اجازه میدهد چندین گواهی SSL را روی یک سرور واحد نصب کنند. با این حال، مشکلاتی از جمله ناسازگاری با سیستم عامل های قدیمی تر، ممکن است با استفاده از SNI ایجاد شود. بنابراین، حتی اگر دیگر لازم نباشد، همچنان یک IP اختصاصی برای استفاده از گواهیهای SSL توصیه میشود.
یک آدرس IP مشترک میتواند هنگام ارسال spam یا زمانی که فعالیتهای غیرمجاز از آن IP را شناسایی می کند در لیست سیاه قرار دهد. به عنوان مثال، هنگامی که یک کاربر ایمیل های spam را از دامنه خود ارسال می کند، همه افراد دیگری که از IP مشترک استفاده می کنند برچسب گذاری می شوند. داشتن IP اختصاصی شما را از این امر محافظت می کند.
کسب و کارها و سازمان هایی که مقادیر قابل توجهی از منابع را به اشتراک می گذارند می توانند با استفاده از FTP این کار را به طور موثرتری انجام دهند. یک سرور FTP به آنها کنترل بهتری بر وب سایت خود می دهد و کاربران را قادر می سازد تا فایل ها را با کارمندان، مشتریان یا سایر کاربران به اشتراک بگذارند. برای اجرای کارآمد سرور FTP خود، باید یک IP اختصاصی داشته باشند.
یک IP اختصاصی به شما امکان می دهد از طریق FTP وارد شوید یا با استفاده از یک آدرس IP به وب سایت خود دسترسی پیدا کنید. این کار زمانی مفید است که شما در حال ساخت یک وب سایت هستید اما هنوز نام دامنه ای ثبت نکرده اید. IP اختصاصی به شما این امکان را می دهد تا به سایتی که در حال ساخت آن هستید تنها از طریق آدرس IP دسترسی داشته باشید.
از آنجایی که شما همه آدرس را برای خود دارید، سایت شما با یک IP اختصاصی حتی در دوره های ترافیکی زیاد تحت تاثیر تاخیر قرار نمی گیرد و نسبت به سایت هایی که IP مشترک دارند، زمان بارگذاری و پاسخ سریع تری خواهد داشت.
معایب یک آدرس IP اختصاصی
متأسفانه، داشتن یک آدرس IP اختصاصی دارای معایبی نیز می باشد. اول از همه، این سرویس به ندرت رایگان است بنابراین اگر یک IP اختصاصی می خواهید، به احتمال زیاد باید برای سرویس خود هزینه بیشتری بپردازید. قیمت یک IP اختصاصی می تواند در سال متغیر باشد. از آنجایی که این هزینه ها قیمت اشتراک ماهانه شما را افزایش می دهد، فاکتور بسیار مهمی است که باید در نظر بگیرید.
اما باید در نظر داشته باشید که مزایای داشتن IP اختصاصی بیشتر از معایب آن است.
جمع بندی نهایی
یک آدرس IP اختصاصی به شما این امکان را می دهد که هر بار با همان آدرس به روشی امن آنلاین شوید. یک IP اختصاصی در مقایسه با IP مشترک دارای مزایا و معایب متعددی است. به طور کلی، یک IP اختصاصی باعث می شود که بیشتر در معرض دید وب سایت ها و طرف های دیگر باشید. اگر نمی خواهید دائماً هویت خود را تأیید کنید یا نمی خواهید IP مورد استفاده توسط وب سایت ها و سرویس هایی مانند Netflix مسدود شود، می تواند مفید باشد.
یکی از خدمات انفورماتیک فن نگار ، ارائه ی IP اختصاصی است. برای مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر، با کارشناسان ما تماس بگیرید.