مجازی سازی روشی برای بهینهسازی کاربرد منابع فیزیکی سرور و یا شبکه است که توسط نرم افزارهای مرتبط این منابع و فضاها بین چندین کاربر تقسیم میشود و هر کاربر به صورت مستقل به منابع دسترسی خواهد داشت. مجازی سازی در سطوح مختلفی انجام میشود: مجازی سازی سرور، مجازی سازی شبکه، مجازی سازی منابع ذخیرهسازی، مجازی سازی دسکتاپ کاربران. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد مجازی سازی شبکه را در اختیار شما قرار بدهیم.
مجازی سازی شبکه یعنی تبدیل شبکه ای مبتنی بر نرم افزار که در گذشته وابسته به سخت افزار بوده است. مجازی سازی شبکه، device ها و قابلیت های شبکه را مانند سوئیچ، فایروال ،load balancing و… به صورت مجازی ارائه می کند. با مجازی سازی شبکه، ارائه دهندگان خدمات دیجیتال می توانند منابع سرور خود را بهینه کنند، یعنی سرورهای بیکار کمتری دارند و به آنها اجازه می دهند از سرورهای استاندارد برای عملکردهایی استفاده کنند که شاید در گذشته نیاز به سختافزار ها و تجهیزات گران قیمت تری داشتند.
دو نوع مجازی سازی شبکه وجود دارد: مجازی سازی خارجی و مجازی سازی داخلی.
مجازی سازی خارجی :
این نوع مجازی سازی شامل دستگاه فیزیکی واقعی است که برای شبکه فراهم میشود و از مدتها پیش تاکنون وجود دارد. یک نمونه بارز این نوع، یک سوئیچ شبکه سیسکو است که قابلیت های VLAN را ازطریق نرم افزار CISCO iOS داخلی خود فراهم میسازد. مزیت مجازی سازی خارجی این است که به دلیل ماهیت “اختصاصی” خود، منابع آن توسط سایر وظایف و بارهای زیرساخت مجازی سازی شما به اشتراک گذاشته نمیشود.
فن نگار مجازی سازی داخلی را اینگونه تعریف می کند :
در این نوع مجازی سازی، قابلیت عملکرد شبکه صرفا براساس نرم افزار فراهم میشود. نمونه ای از این توپولوژی شبکه توسط محصولات مجازی سازی رایج مانند VMWare server یا ماشین مجازی Microsoft استفاده میشود. یکی از مزایای بزرگ مجازی سازی داخلی شبکه این است که به سخت افزار وابسته نیست. این نوع مجازی سازی در بازیابی خطاها و مدل های تجاری پیوسته که توسط مجازی سازی پشتیبانی میشود بسیار مفید است. امروزه بیشتر مراکز داده و سازمان ها از این نوع مجازی سازی استفاده میکنند.
مزایا و معایب مجازی سازی شبکه را به اختصار توضیح میدهیم.
مزایا مجازی سازی شبکه از دیدگاه فن نگار :
- صرفه جویی در زمان.
- کارایی عملیاتی بیشتری ،با خودکار کردن فرآیندهای دستی.
- بهبود امنیت شبکه در مرکز داده.
- کاهش یا نبود مشکلات سخت افزاری.
- ارائه سریعتر برنامه ها و منابع.
- مدیریت ساده مرکز داده.
- دسترسی پذیری.
- تداوم بیشتر کسب و کار.
- یکپارچگی بهتر با محیط مجازی و پشتیبانی گسترده از آن.
معایب مجازی سازی شبکه از دیدگاه فن نگار :
- هزینههای اولیه بسیار بالاتر نسب به روشهای سنتی.
- نیازمند کارشناسان متخصص IT .
- اجرا نشدن برخی برنامهها و سرورها در محیط مجازی.
به طور کلی، مجازیسازی شبکه به توابع شبکه، منابع سختافزاری و منابع نرمافزار اجازه میدهد که مستقل از سختافزار – به عنوان یک شبکه مجازی، فعالیت کنند و سرعت، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان شبکه را بهبود ببخشند.
مجازی سازی شبکه به سازمانها کمک میکند تا به صورت متمرکز و بدون تماس فیزیکی با زیرساخت شبکه، آن را مدیریت کنند. از همه مهمتر، این راهکار سهولت در گسترش خدمات و تجهیزات و همچنین توزیع و تنظیم بار کاری و منابع را به ارمغان می آورد. اگر شما هم تصمیم دارید که با خیال راحت نیاز های محاسباتی در حال رشد خود را برآورده کنید؛ تنها کافی است با همکاران ما در فن نگار آماده تماس بگیرید. آنها پاسخگو تمامی سوالات شما هستند.