عبارت” کالای ریفربیشد یا مرجوعی ” را در خرید و فروش کالاهای الکترونیکی زیاد میشنویم. در زمان خرید کالاهای الکترونیکی همیشه سوالات زیادی را از خودمان میپرسیم. برای مثال : چه نکاتی را در هنگام خرید رعایت کنیم؟ از کدام برند خرید کنیم؟ محصولی که میخریم ریفربیشد باشد یا اورجینال؟ در این مقاله ما قصد داریم به توضیحاتی در مورد کالای ریفربیشد بپردازیم.
محصولات مرجوعی یا ریفربیشد چه محصولاتی هستند؟
تعریفی که می توان برای عبارت ریفربیشد (Refurbished) عنوان کرد؛ «محصول بازسازی شده یا تعمیر شده» است. کالاهایی که به این صورت در اختیار شما قرار میگیرند، در واقع کالاهای مرجوعی فروشندگان و یا مصرف کنندگانی بوده است که بنا به دلایلی به تولید کننده بازگردانده شدهاند. این مشکلات میتواند از خرابی بسته بندی تا مشکلات جدی فنی را شامل شوند.
نکته قابل توجه این است که کالاهای Refurbished کالای دست دوم نیست و تاکنون هم استفاده نشده است، اما به خاطر نقص در بسته بندی، سختافزار و یا نرمافزار، قابل فروش به مصرف کننده نبوده است. بنابراین نماینده فروش آن را مجددا به تولید کننده بازگردانده است. تولید کننده، این دسته از کالاها را مجددا تعمیر کرده و با بسته بندی نو به بازار عرضه میکند. کالای ریفر هم مانند محصولات دیگر دارای گارانتیست و کیفیت کالاهای نو و اصلی را دارد. البته به خاطر فروش بهتر این کالاها غالباً قیمت آنها پایینتر از کالاهای اصلی کارخانه اعلام میشوند.
کالای ریفربیشد چند دسته دارد؟
دسته اول : اجناسی که توسط مشتریان ممکن است به دلایل مختلفی ، عودت داده شده اند. مثل این که مشتری، فقط در مورد خرید خود تجدید نظر کرده است. در بعضی از کشورها، مشتری این امکان را دارد که تا مدت مشخصی پس از خرید، کالا را پس داده یا با مدل دیگری عوض کند. در این موارد مراکز فروش، کالای مرجوعی را با تخفیف و به عنوان کالای ریفربیشد عرضه می کنند.
دسته دوم : کالاهایی که در هنگام حمل و نقل و یا ساخت دچار نواقص ظاهری کوچک و جزئی هستند و عرضه آنها به عنوان یک کالای سالم،امکان پذیر نیست.
دسته سوم : محصولاتی که بصورت مازاد و به مدت طولانی در انبار مانده و به فروش نرفته اند. (هنگامی که مدلها از رده خارج شوند و مدلهای جدید جایگزین شوند.)
دسته چهارم : کالاهایی که در هنگام حمل کالا، به کالا آسیب هایی وارد شده باشد؛ شرکت سازنده ی کالا، اجناس را تعمیر کرده و کالا را به عنوان کالای ریفربیشد به بازار عرضه می کند.
دسته پنجم : دسته آخر هم کالاهایی هستند که فروشندگان بستهبندی آنها را برای عرضه در ویترین و یا مشتریان بازکردهاند و اکنون مشتریان دیگر مایل به خرید آنها نیستند.
از کجا کالاهای ریفربیشد را تشخیص دهیم؟
تشخیص این کالاها کار آسانی نخواهد بود! اما بیشتر تولید کنندگان بر روی این دسته از کالاها یک برچسب نصب میکنند تا به راحتی قابل شناسایی باشد. از دیگر راه های تشخیص کالای ریفر، جستجوی شماره سریال کالا در سایت سازنده است. کالاهایی ریفربیشد اغلب با همین نام در سایت فروشنده ثبت هستند. توصیه ما به شما آن است که کالاهای ریفربیشد را تنها از عرضه کنندگان مطمئن و اصلی تهیه کنید و فراموش نکنید که این کالاها باید دارای ضمانت نامه مشابه با کالاهای اصلی باشند.
آیا کالای ریفربیشد دست دوم است؟
همان طور که گفته شد، این تصور اشتباه است که بگوییم کالای ریفر شده یعنی همان کالای دست دوم یا استوک! در واقع کالای ریفربیشد شده کار کرده نیست و به دست مصرف کننده نرسیده است. این محصولات معمولا قبل از عرضه به دست مصرف کنندگان به کمپانی مرجوع و ریفربیشد می شوند.
آیا خرید قطعه ریفربیشد شده منطقی است؟
با در نظر گرفتن اختلاف قیمت قابل توجهی که بین محصولات غیر ریفربیشد و ریفربیشد وجود دارد، می توان گفت انتخاب این محصولات منطقی است و در بسیاری از موارد می تواند گزینه مقرون به صرفه ای باشد. البته این موضوع تا حد زیادی به نوع محصول بستگی دارد؛ بسیاری از افراد انتخاب کالاهایی مانند گوشی موبایل و لپ تاپ را به صورت ریفربیشد شده قبول ندارند و ترجیح می دهند محصول عادی را با گارانتی اصلی خریداری کنند. اما اگر قصد خرید محصولات ریفربیشد شده را دارید حتما به مهلت تست و گارانتی دقت داشته باشید.