پیش از آنکه به بررسی روتر های میکروتیک بپردازیم، باید بدانیم که روتر ها چه نوع ابزار تکنولوژیکی هستند و امکان انجام چه کار هایی را برای ما مهیا می کنند. روتر یک تجهیزی است که با کمک آن می توان رایانه ها و سایر دستگاه ها را به اینترنت و یا شبکه داخلی متصل کرد. در واقع روتر به عنوان فرستنده عمل کرده و بهترین مسیر یا مقصد را برای اطلاعات شما انتخاب می کند. این ابزار کسب و کار شما را به جهان متصل می کند، اطلاعات را در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کرده و حتی می تواند تصمیم بگیرد که کدام رایانه ها بر دیگران اولویت دارند.
آیا روتر همان مودم است؟
مودم که نام آن برگرفته از دو کلمه modulator–demodulator می باشد، دستگاهی است که کار مدلاسیون دادههای آنالوگ به دیجیتال و برعکس را انجام میدهد. از این رو برای ایجاد یک ارتباط اینترنتی ِDial Up نیاز به مودمی داشتیم که یک سمت آن به کامپیوتر متصل میشد و طرف دیگر ارتباط به سیم تلفن متصل می شد.مودم مستقیم به اینترنت متصل میشود این در حالیست که روتر برای اتصال به اینترنت به مودم نیاز دارد. روتر شبکه محلی ایجاد میکند و مودم این قابلیت را ندارد.روتر میتواند شبکه WIfi و ترافیک ارسالی در آن را مدیریت میکند اما امکان تخصیص ترافیک Wifi با مودم وجود ندارد.
کمپانی میکروتیک به عنوان توسعه دهنده نرم افزارها و سخت افزارهای تحت شبکه
میکروتیک یکی از شرکت های مطرح و شناخته شده در زمینه شبکه که با هدف توسعه و ساخت سیستم های وایرلس ISP و روترها در سال 1996 تأسیس شده است.وقتی تجهیزات میکروتیک را از لحاظ قیمت با دیگر برند ها مقایسه می کنیم متوجه ارزان تر بودن آنها خواهیم شد ، اما باید اینو بدانیم که پایین بودن قیمت محصولات این کمپانی ارتباطی با کیفیت پایین محصول ندارد! میکروتیک درسالهای اخیر بهترین و با کیفیت ترین تجهیزات رو خودشو به مشتریانش ثابت کرده.
معرفی روتر های تولید شده توسط شرکت میکروتیک
پس از شناخت دستگاه های روتر و معرفی کمپانی میکروتیک در این بخش از مقاله تعدادی از انواع روتر میکروتیک را معرفی می کنیم و ویژگی های آن ها را مورد ارزیابی قرار می دهیم.
روتر میکروتیک مدل CCR2004-16G-2S+روتر +CCR2004-16G-2S یک دستگاه قدرتمند با ویژگی ها و خروجی های فوق العاده کار آمد می باشد که همانند مدل های دیگر روتر های سری CCR2004 از پردازنده های قدرتمند بهره می برد . اما آن چیز که این دستگاه را نسبت به سایر روترهای CCR متفاوت می کند عملکرد دستگاه در عملیات های سنگین بر اساس پردازش در هر اتصال است . همچنین این روتر بهترین عملکرد در پردازش تک هسته ایی در هر وات و بهترین عملکرد کلی پردازش در هر وات را در بین روتر های سری CCR را دارد.
روتر میکروتیک مدل RB5009UG+S+INRB5009UG+S+IN یک دستگاه روتر غیر بی سیم قدرتمند با خروجی های بسیار متنوع و کاربردی از محصولات کمپانی میکروتیک می باشد که به نوعی اولین روتر بی سیم در سری 5009 است. این روتر برای کار در شبکه های سیمی با امکانات بسیار زیاد روانه بازار شده است . کمپانی میکروتیک در توضیحات ابتدائی معرفی این روتر گفته است که ما بازخورد شما را از جلسات کاربران Mikrotik دریافت کرده ائیم تا یک روتر خانگی – اداری بسیار قدرتمند را ایجاد کنیم . این روتر عملکرد ها رو دو برابر می کند . جمع و جور، قدرتمند می باشد.
روتر میکروتیک مدل hEXدر بین انواع روتر میکروتیک مدل های hEX، hEX lite و hEX PoE lite مقرون به صرفه، کوچک و آسان برای استفاده هستند و بیشتر مناسب مکان هایی می باشد که ضرورتی برای برقراری اتصال بی سیم وجود ندارد. این روتر دارای ۵ درگاه Gigabit Ethernet، پردازنده دو هسته ای ۸۸۰ مگاهرتز، ۲۵۶ مگابایت RAM ، USB ، microSD ، RouterOS L4 است.
روتر میکروتیک RB941-2nd-TC HAP Liteروتر میکروتیک hAP lite می تواند اطلاعات را در پهنای باند 2.4GHz با سرعت 300Mbit/s منتقل کند. تکنولوژی استفاده شده برای وایرلس این محصول از نوع Wi-Fi 4 است. استاندارد وایرلس این محصول از نوع 802.11b/g/n است. hAP lite مجهز به پردازنده قدرتمند 650 مگاهرتز، 32 مگابایت رم، دو زنجیره بی سیم 2.4 گیگاهرتز، چهار پورت اترنت سریع و مجوز RouterOS L4 است. این دستگاه RouterOS را با تمام ویژگیها، شکلدهی پهنای باند، فایروال، کنترل دسترسی کاربر و بسیاری موارد دیگر اجرا میکند.
روتر میکروتیک RB5009UPr+S+INنسخه جدیدی از روتر پرکاربرد RB5009 با ورودی و خروجی PoE در همه پورت ها می باشد. این روتر ایده آل، برای ISP های کوچک و متوسط. 2.5 گیگابیت اترنت و 10 گیگابیت SFP+ مناسب است. این نسخه سرعت، قدرت و دوام بیشتری دارد و در هر هشت پورت اترنت آن ، PoE-in و PoE-out اضافه شده است. با RB5009 جدید، کمپانی میکروتیک قصد دارد تا همه ISP های کوچک و متوسط را که همیشه به دنبال مقرون به صرفه ترین و قوی ترین راه حل ها هستند، تقویت کنند.
روتر میکروتیک PowerBoxPowerBox یک روتر پنج پورت اترنت با خروجی PoE در چهار پورت است. از این دستگاه می توان برای تامین برق چهار دستگاه دارای قابلیت PoE مانند SXT یا دستگاه های دیگر استفاده کرد. از آنجایی که دستگاه دارای یک کیس ضد آب است، بنابریان می توانید آن را در مکان های بیرونی نیز نصب کنید.