امروزه کاربران، برای بالا بردن سرعت سیستم های کامپیوتری خود به ارتقا اجزای مختلف آن از جمله استوریج ها، فکر می کنند. همچنین بعضی افراد سعی به خریداری سیستم های پر قدرتی می کنند که بتواند به نحوی جوابگوی نیازهای خود باشند. پس با این وجود ما نمی توانیم بگوییم که کدام روش بهتر است، چرا که هر کدام معایب و مزایای خود را دارد.
اما بدون شک مساله ای که باید به آن توجه کرد این است که کدام یک از استوریج ها (ذخیره ساز) از لحاظ تکنولوژی و عملکرد از سرعت ذخیره سازی بهتر، امنیت بالا و در عین حال از قیمت مناسب تری برخوردار است.
HDD چیست؟
HDD (مخفف hard disk drive) یک دستگاه ذخیره اطلاعات مغناطیسی می باشد. HDD یک دستگاه ذخیره سازی اطلاعات non-volatile یا اصطلاحا غیر فرار است. حافظه non-volatile به دستگاه های ذخیره سازی گفته می شود که در صورت خاموش شدن، داده های ذخیره شده را حفظ می کنند و از بین نمی روند.
درواقع HDD ها را می توان به عنوان یک فناوری قدیمی در نظر گرفت. چراکه آنها خیلی زودتر از SSD ها وارد بازار شدند و قدمت طولانی تری دارند. هزینه کمتری دارند و برای داده هایی مثل پشتیبان گیری از عکس ها، ویدیو ها یا فایل های تجاری که نیازی به دسترسی مکرر ندارند، بسیار کاربردی هستند.
مزایای HDD- یک گزینه اقتصادی برای کاربران
- بازیابی اطلاعات به دلیل در دسترس بودن ابزارها و تکنیک های آسان
- ظرفیت ذخیره سازی بسیار زیاد
- دسترسی زمان بر به داده ها، به دلیل تأخیر چرخش دیسک
- بمصرف برق بیشتر نسبت به SSD
- ایجاد صدا و لرزش هنگام استفاده
SSD چیست؟
SSD (مخفف Solid State Drive) یا دیسک حالت جامد، یا به زبان ساده تر میتوان گفت SSD نسخه پیشرفته تر و با ابعاد بزرگتر فلش مموری است. هیچ قسمت متحرکی در SSD ها بر خلاف HDD ها وجود ندارد و مانند فلش مموری بر پایه NAND می باشد.
مزایای SSD- مصرف کمتر انرژی در مقایسه با HDD
- عدم لرزش و ایحاد صدا
- سرعت بیشتر نسبت به HDD
- قیمت بالای SSD ها
- ایجاد گرما توسط ترانزیستورهای پرسرعت در SSD
- بازیابی پرهزینه و پیچیده اطلاعات
تفاوت هارد HDD با حافظه SSD چیست؟
این دو دستگاه از جنبه های مختلفی با یکدیگر مقایسه می شوند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
مصرف انرژی کمتر و تولید گرمای کمتر
تفاوت در مصرف انرژی در HDD و SSD بالا می باشد. به طوری که HDD ها حدودا 6وات و SSD ها حدودا 4 وات انرژی مصرف می کنند. همچنین در حالتی که از آن استفاده نمی شود به 2وات کاهش پیدا میکند.
دسترسی سریع به اطلاعات
HDD ها دارای یک یا چند صفحه مدور به نام پلاتر هستند. پلاترها ، صفحات دایره ای شیشه ای ، آلومینیومی یا سرامیکی هستند که سطحشان با پوشش بسیار نازک فلزی پوشیده شده است . در قسمت بالایی و پایینی هر پلاتر ، یک هد برای خواندن و نوشتن دیتای کاربران قرار دارد که با استفاده از یک موتور با فاصله حداقل سه نانومتری به سرعت روی پلاترها حرکت می کند. در HDD ها برای دسترسی به اطلاعات نیازمند این است که منتظر این بماند که سرعت چرخش پلاتر به مقدار کافی برسد اما در هارد های SSD بر خلاف HDD ها می باشد.
SSD ها برای خواندن اطلاعات به هیچ کدام از عملیات های بالا نیاز ندارند و میتوانند بصورت مستقیم به اطلاعات دسترسی داشته باشند. نسبت به هارد HDD ، حافظه های SSD زمانی را برای نوشتن یا خواندن اطلاعات هدر نمی دهند ، زیرا زمان دسترسی به اطلاعات در این نوع حافظه در حد نانوثانیه است.
اطمینان بالا در ذخیره سازی اطلاعات
تفاوت HDD و SSD در ذخیره سازی اطلاعات کاملا واضح است! طول عمر SSD ها حدود 1میلیون و 200 هزار ساعت تخمین زده شده و هارد های HDD حدود 600 هزار ساعت تخمین زده شده است .
مقاومت در برابر لرزش و ضربه
در هارد های HDD بدلیل داشته قطعه ای متحرک و حساس به نام هد و پلاتر ، به کوچکترین ضربه و لغزش و تکان ، مخصوصا در حال کار بسیار آسیب پذیر هستند. اما در ذخیره ساز های SSD این مشکل برطرف شده و به طور کلی از یک تکنولوژی دیگری استفاده شده که نزدیک به تکنولوژی فلش یا به اصطلاح NAND می باشد که قطعه متحرکی درون آن نیست و تقریبا ضد ضربه هستند و اطلاعات درون IC ها ذخیره می شوند .
تولید صدای هارددیسک
هارد های HDD دارای سرو صدا بیشتری نسبت به SSD هستند. جالب است که بدانید SSD ها مانند فلش عمل می کنند و صدای خاصی ندارند .
قیمت
حافظه SSD به ازای هر گیگ قیمت بسیار زیادی دارد اما HDD ارزان است. همکاران ما در بخش فنی با مشاوره رایگان به شما کمک می کنند تا استوریج مناسب خودتان را خریداری کنید. برای اطلاع از قیمت SSD و HDD با همکاران ما در فن نگار تماس بگیرید.
وزن هارد
وزن هارد های HDD حدودا 750 گرم و SSD حدودا 80گرم است که این اختلاف وزن نکته حائز اهمیتی است و همپنین حجم و فضای کمتری را اشغال می کنند.