سوئیچ شبکه، یکی از تجهیزات شبکه است و به دستگاهی گفته می شود که نقطههای شبکه یا دستگاههای شبکه را به یکدیگر وصل مینماید. سوئیچها دستگاههای ارتباطی هستند که وظیفه انتقال دادهها بین دستگاهها را به عهده میگرند. بهطور سادهتر، سوئیچ وسیله ای است که در بین راه ارتباطی دستگاهها نصب شده تا از ازدحام و بهم ریختگی اطلاعات بین مسیر ارتباطی جلوگیری کند. هنگامی که بستههای اطلاعاتی از یک دستگاه به دستگاه دیگر ارسال میشود ممکن است به طور همزمان با دیتا های دیگری از دستگاه دیگر برخورد کند. در این صورت امکان از بین رفتن اطلاعات یا دیر رسیدن اطلاعات به دستگاه مقصد وجود دارد. در این موارد وجود سوئیچها کمک میکند تا اطلاعات با نظم و بدون از بین رفتن به مقصد خود برسند.
سوئیچ های POE
حالا که با مفهوم و وظیفه سوئیچ ها آشنا شدیم به بررسی سوئیچ های POE می رسیم. قابلیت PoE یا Power over Ethernet یک فناوری جدید است که به کابل شبکه این اجازه را می دهد تا علاوه بر انتقال داده، انرژی الکتریکی را نیز انتقال دهد. از آنجایی که PoE هم انرژی و هم داده را از طریق کابل اترنت منتقل میکند، سیم کشی کمتری لازم است و سیم کشی برق میتواند دست نخورده باقی بماند.
نحوه عملکرد PoE
دلیل اصلی استفاده از PoE ، کاهش هزینه تأمین منبع تغذیه است. برای مثال، اگر 10 دوربین مداربسته در یک ساختمان نصب کرده باشیم، در این صورت، برای تأمین برق به 10 واحد منبع تغذیه نیاز دارد. اما این مشکل اصلی نیست. مشکل اصلی، سیم کشی 220 خط برق در نزدیکی هر وسیله جانبی است که عملی نیست. بنابراین استفاده از PoE بهترین گزینه برای اتصال همه وسایل جانبی به سیستم مرکزی است.
مزیت های تکنولوژی POE چیست؟
افزایش صرفه جویی در زمان : با بکارگیری فناوری PoE نیاز به کابل های برق و همچنین نیروی تکنسین برای نصب این کابل ها از بین خواهد رفت. علاوه بر این دیگر ضرورتی ندارد که زمانی را صرف نصب کابل های برق کنیم.
مقرون به صرفه بودن : با دستگاههای شبکه PoE، دیگر نیازی به خرید و نصب کابلهای برق و پریزهای برق اضافی نیست که باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه نصب و نگهداری میشود.
انعطاف پذیری: عدم نیاز به نصب پریز برق و مسیرهای عبور کابل برق، دستگاه هایی مانند دوربین تحت شبکه، اکسس پوینت و … را می توان در هر جایی نصب کرد و یا به راحتی جای آن ها را تغییر داد.
ایمنی: تکنولوژی PoE هوشمند است و طوری طراحی شده است که از تجهیزات شبکه در مقابل نوسانات برق، افت ولتاژ و نصب نادرست جلوگیری می کند.
قابلیت گسترش: تأمین انرژی برق از طریق شبکه به این معنی است که نصب تجهیزات و گسترش شبکه ساده و ارزان خواهد بود.
معایب تکنولوژی POE چیست؟
درست است که استفاده از قابلیت POE مزیت های خوبی دارد اما با این حال، سناریوهایی وجود دارد که یک سوئیچ شبکه معمولی ممکن است انتخاب بهتری باشد.دورترین فاصله ای که یک سوئیچ PoE می تواند داده را انتقال دهد 100 متر است.این برای شبکه های بزرگی که شامل شرکت ها، دانشگاه ها، هتل ها و … هستند مشکل ساز است.
اگر دستگاهی سازگار با PoE نباشد، برای اتصال به سوئیچ PoE به انژکتور یا اسپلیتر نیاز دارد.
ممکن است دستگاهها نیاز قابل توجهی به انرژی الکتریکی داشته باشند و قابلیت PoE توان برآورده کردن آن را نداشته باشد.
آیا فقط سوئیچ های شبکه از POE استفاده می کنند؟
پاسخ به این سوال خیر است! علاوه بر سوئیج های شبکه که قابلیت POE دارند تجهیزات دیگری هم هستند که از POE استفاده می کنند. این تجهیزات شامل تلفن های VOIP ، دوربین های تحت شبکه و تجهیزات وایرلس می باشد. قابلیت PoE در دوربین های مدار بسته و امنیتی باعث نصب سریع و جابجایی آسان آنها می شود.
تفاوت بین سوئیچ PoE و Non-PoE :
عملکرد پایه : اولین و مهم ترین تفاوت عملکرد PoE است. سوئیچهای PoE میتوانند با استفاده از همان کابلی که دادهها را حمل میکند، برق دستگاهها را تامین کنند. در حالی که سوئیچ های غیر PoE فقط داده ها را منتقل می کنند و شما باید برق دستگاه ها را از یک پریز تامین کنید.
دستگاه های سازگار : شما می توانید هر دو دستگاه PoE و Non-PoE را به یک سوئیچ PoE متصل کنید. چرا که سوئیچ PoE به اندازه کافی “هوشمند” است. در مورد سوئیچ های غیر PoE، فقط باید آنها به دستگاه های غیر PoE متصل کنید.
اما راهی برای اتصال دستگاه های PoE به یک سوئیچ غیر PoE وجود دارد. دستگاه های خاصی به نام PoE Injectors وجود دارند که این تبدیل را انجام می دهند. بسته به قدرت و استاندارد PoE، انژکتورهای PoE و همچنین انژکتورهای PoE+ را در بازار داریم.
هزینه : عامل مهم هزینه سوئیچ ها است. به عنوان مثال، یک سوئیچ 5 گیگابیتی معمولی حدود 15 تا 20 دلار قیمت دارد. اما یک سوئیچ مشابه با PoE+ Standard حدود 50 تا 60 دلار قیمت دارد. بنابراین می توان گفت که قیمت یک سوئیچ PoE تقریباً سه برابر بیشتر از یک سوئیچ غیر PoE است.