می توانید به 20 سال پیش فکر کنید؟ فکر استفاده از یک ترابایت فضای ذخیرهسازی، کار غیرضروری به نظر میرسید. اما امروزه میبینیم که بسیاری از لپتاپ های شخصی به طور استاندارد حاوی یک ترابایت هارد هستند! بی شک علت این تغییر در اهمیت ذخیرهسازی داده ها است. این افزایش فضای ذخیرهسازی مزیت مهمی برای کاربران داشت و باعث شد تا کاربران بتوانند داده های بیشتری را ذخیره کنند. در این مقاله دو نمونه از فضاهای ذخیرهسازی را بهتون معرفی می کنیم.
هر دو سیستم NAS و SAN برای حل مشکل ذخیره سازی تعداد زیادی از کاربران داده های در یک زمان مشترک، به کار گرفته شده اند. SAN و NAS معمولاً به دلیل نام های اختصاری مشابه آنها با هم اشتباه گرفته می شوند. ما به طور کامل هرکدام را برای شما توضیح خواهیم داد.
Storage area network:
SAN یک شبکه اختصاصی است که سرورها را قادر می سازد تا مجموعه ای از منابع ذخیره سازی را به اشتراک بگذارند. SANها سیستم های پیچیده و در هم تنیده ای هستند که اغلب برای ذخیره داده ها و پایگاه های داده حیاتی استفاده می شوند و در یک شبکه قرار گرفته که به سایر قسمتهای شبکه متصل میشود و امکان ذخیره سازی مشترک بین اجزای شبکه را فراهم میآورد. SAN با کمک LAN یا WAN با دیگر اجزای شبکه ارتباط دارد. SAN مناسب برنامه های سنگین مثل ویرایش ویدئو است. بنابراین باید بتواند از پهنای باند بالا و در عین حال اولویت بندی شده در کل شبکه استفاده کرد، که این مزیت تنها در ساختار SAN وجود دارد. از SAN بیشتر در شرکت های بزرگ و یا مراکزی استفاده می کنند که در آن متخصصان آی تی حضور داشته باشند.
مزایای SAN :
- عملکرد بالا
- Backup گیری سریع
- قابلیت اشتراک گذاری
- ارتقاپذیر در حوزه ظرفیت و کارایی
- افزونگی بهتر
- بازیابی مشکلات
- کیفیت سرویس بالا
معایب SAN :
- پیچیدگی بالا
- هزینه اولیه زیاد
یک SAN به کار شما سرعت می بخشد، راه حلی برای بازیابی مشکلات به شما ارائه می دهد و عمر سخت افزار شما را طولانی می کند و این در حالی است که نیازهای ذخیره سازی شما را نیز برآورده می کند.
Network Attached Storage:
NAS مخفف عبارت Network Attached Storage است و سیستمی است که یه صورت اشتراکی در شبکه مورد استفاده قرار میگیرد. NAS نیز یک سیستم ذخیره سازی است که بر خلاف SAN از سطح فایل لول (File Level) استفاده میکند. در اصل، NAS یک فایل سرور بسیار تخصصی است و به دلیل سخت افزار، نرم افزار یا پیکربندی خاص آن، فقط عملیات ذخیره سازی را انجام می دهد. نقطه قوت اصلی استفاده از NAS در شبکه این است که برای استفاده از آن نیازمند استفاده از تجهیزات و یا دانش پیچیده ای نخواهید بود. با استفاده از ساختار NAS میتوان فایل ها را بین چند کاربر به اشتراک گذاشت و به سرویس های مختلف دیگری نظیر پشتیبانی گیری خودکار دسترسی داشت.
مزایای NAS از دیدگاه فن نگار:
- امنیت یکپارچه
- معماری ساده
- ارزان
- نیاز به تخصص خاصی ندارد
- دسترسی 24 ساعته از راه دور
- به روز رسانی درایو های ذخیره سازی
- انعطافپذیری
معایب NAS از دیدگاه فن نگار:
- مقیاس پذیری محدود
- سرعت کمتر
- وابسته به شبکه
در نهایت، NAS یک وسیله ذخیره سازی کمکی عالی است، اما طبیعتاً قرار نیست همه مشکلات شما را حل کند. اگر به دنبال یک ” quick fix ” هستید معماری ساده و اجرای آسان آن، بسیار عالی است، اما تنها میتواند برخی از نیازهای ذخیره سازی را برطرف می کند.
با نگاه کردن به SAN و NAS میتوان گفت که آنها لزوماً فن آوری های رقیب نیستند. اگرچه ممکن است برخی از کارهای مشابه را انجام دهند، اما در بیشتر موارد نیازهای متفاوتی را به روش های کاملاً متفاوت برآورده می کنند.
کدام نوع فضای ذخیره سازی با محیط مجازی شما بیشترین تناسب را دارد؟
فن نگار اینگونه به این سوال پاسخ می دهد که افراد مختلف، نیازهای متفاوتی در محیطهای مجازیشان دارند. اگر لازم است که از تعداد زیادی هاست مجازی، Clone تهیه کنید، NAS گزینه بهتری است، اما اگر به سطوح بالاتری از دسترس پذیری و Resiliency نیاز دارید، SAN مناسبتر است.ایجاد یک شبکه فضای ذخیره سازی یک سرمایه گذاری است که در طولانی مدت باعث کاهش هزینه ها میشود.این شما هستید که باید تعیین کنید آیا سرمایه گذاری روی آن ارزش دارد یا خیر؟ همکاران ما در فن نگار آماده میتوانند پاسخ خوبی به این سوال بدهند پس با ما تماس بگیرید.